De muzikale ontmoeting tussen saxofonist Christiaan van der Weij en pianiste Natalja Korobanjko voert terug naar het Orlando Festival in het jaar 2005. Dit festival, jaarlijks gehouden in het prachtige klooster Rolduc in Kerkrade, heeft deze twee eerste prijswinnaars van het Prinses Christina Concours met elkaar verbonden. Tijdens dit festival blijkt al snel dat ze een belangrijke liefde delen: die voor kamermuziek.

Als gevolg van opleiding splitsen de wegen van Natalja en Christiaan zich. In de jaren die hierop volgen ontwikkelt Christiaan zich tot allround musicus. Hij soleert, treedt op in diverse ensembles, presenteert educatieve kinderconcerten in een rijdende concertzaal, dirigeert verschillende orkesten en heeft een eigen lespraktijk. Tevens is hij de oprichter van trio42, bekend door zijn unieke combinatie van viool, harp en saxofoon. Met zijn nuchtere kijk en een flinke dosis bezieling en werklust, is Christiaan een eigentijds lyrisch musicus die, met zijn gepassioneerde klankmenging en –nabootsing, toehoorders in vervoering brengt. Hij behaalde zijn Bachelor of Music bij Johan van der Linden (Utrecht) en zijn Master of Music bij Arno Bornkamp (Amsterdam).

Natalja is behalve solist een veel gevraagd liedbegeleider en een bevlogen kamermusicus. Met haar prachtige klank, sierlijkheid en technische souplesse verovert ze al jaren de harten van haar publiek. Haar stijl is veelzijdig en kent invloeden uit zowel Russische, als Nederlandse en Oostenrijkse school. Na het afronden van de Master of Music bij Frank van de Laar werden haar prestaties beloond met een beurs van het Huygens Scholarship Programme. De toekenning van deze beurs stelde Natalja in staat om haar droom te verwezenlijken: het volgen van een postgraduate opleiding in Oostenrijk bij Milana Chernyavska.

Christiaan en Natalja hebben talrijke concerten gegeven in zowel binnen- als buitenland en deelgenomen aan festivals, radio- en tv-opnames. Hun optredens zijn spannend en tegelijkertijd toegankelijk, doordat ze breken met het vaste patroon van het ‘klassieke concert’ en de interactie met hun publiek opzoeken. Hierbij nemen zij de luisteraar niet alleen mee in hun frisse kijk op kamermuziek, maar trakteren ze het publiek ook op de nodige solowerken. Een gepassioneerd en energiek duo dat je niet onberoerd laat!


Programma’s 2014/2015

Het duo heeft twee interessante programma’s voor u samengesteld:

Happy birthday Adolphe Sax!
Het is bijna 200 jaar geleden dat Antoine-Joseph (Adolphe) Sax geboren werd te Dinant, om precies te zijn op maandag 6 november 1814. Adolphe droomde van een instrument dat door zijn toon de verschillen tussen houtblazers, strijkers en koperblazers zou overbruggen. Deze droom resulteerde in een geweldige uitvinding: de saxofoon!

De noviteit van het instrument en de moeizame literatuurontwikkeling dwong de saxofonist al snel tot het bewerken van bestaande muziek. In dit programma gaan we terug naar de oorsprong en nemen we u mee in het verhaal over Adolphe Sax, met originele werken die geschreven zijn voor de saxofoon. Vier de geboorte van Adolphe Sax met ons!

Songs without Words
"Mensen klagen vaak dat muziek zo dubbelzinnig is, maar dat woorden door iedereen begrepen worden. Bij mij is het precies omgekeerd. Woorden lijken mij zo dubbelzinnig, zo vaag, zo gemakkelijk te misvatten in vergelijking met echte muziek, die de ziel met duizend dingen beter dan woorden vult."

Dit zijn de woorden die Felix Mendelssohn Bartholdy aan een dierbare vriend schreef op 15 oktober 1842. Muziek overstijgt het gesproken woord en stelt ons in staat om gevoelens en gedachten over te brengen die zich niet laten uitdrukken in woorden of tekst. Laat u meevoeren in een verhaal waarin saxofoon en piano zullen spreken!


Boekingen

Schroom niet om meer informatie te vragen over deze programma's en de boekingsmogelijkheden van dit duo.

Tel: +31 6 4732 8418
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.