Natalja Korobanjko (1983, Moskou) woont sinds 1992 in Nederland.
In 1993 werd zij toegelaten tot de piano-talentenklas van Michail Markov aan de Enschedese Muziekschool. Vanaf maart 2000 vervolgde zij haar studie aan de ‘Jaap van Zweden School of Music’ en in 2001 begon zij aan de vakopleiding Piano Klassiek van het Conservatorium van Enschede bij Michail Markov. Gedurende het studiejaar 2003-2004 heeft Natalja in het teken van het Erasmus-uitwisselingsprogramma onderwijs genoten bij Prof. Ford aan de Universität Mozarteum Salzburg (Oostenrijk). Vanaf 2004 vervolgde zij haar studie bij Frank van de Laar aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Hier behaalde zij in 2006 haar Bachelor Diploma en in 2008 haar diploma Uitvoerend Musicus aan de Messiaen Academie, met een negen als eindresultaat.

Gedurende haar pianostudie heeft Natalja aan verschillende concoursen deelgenomen met positief resultaat:

• de 3de prijs bij de Rotterdamse Pianodriedaagse in 1997 (Rotterdam)
• de 3de prijs bij het Steinway & Sons Pianoconcours in 1998 (Amsterdam)
• de 3de prijs bij het 12e Nationale Concours van SJMN in 1998 (Rotterdam)
• de 2de prijs bij het 14de Nationale Concours van SJMN in 2000 (Rotterdam)
• de 1ste prijs bij het Prinses Christina Concours in 2000 (Enschede)
• de 1ste prijs cum laude bij het Prinses Christina Concours in 2003 (Enschede)
• de 2de prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in 2003 (Den Haag)

Daarnaast werd ze onderscheiden met de New York Recital Award (2003), de Vriendenprijs van het ArtEZ Conservatorium (2006), de Cultuurfondsbeurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds (2006) en een studiebeurs van de Van Beek-Donner Stichting. In 2009 werd Natalja uitgenodigd om deel te nemen aan de masterclass van Anton Kuerti in Toronto (Canada). Verdere masterclasses volgde zij bij o.a.: Jan Wijn, Rian de Waal, Igor Roma, Jaap van Zweden, Noel Flores en Jeno Jando.

Natalja heeft meerdere malen opgetreden in o.a. de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, Muziekcentrum Enschede, Vredenburg in Utrecht, Dr. Anton Philipszaal in Den Haag en in het buitenland: Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Griekenland, Bulgarije, Oekraïne, de VS en Japan. Daarnaast heeft ze meegewerkt aan verschillende festivals, o.a. Enschede Muziek Festival, Euregio Musik Festival en het Prinsengrachtfestival.

Naast solospel heeft Natalja zich tevens toegelegd op kamermuziek en liedbegeleiding. In de afgelopen jaren heeft ze met verscheidene ensembles samengewerkt en op diverse podia opgetreden. Tevens heeft ze meermaals meegewerkt aan opnames bij de NCRV, Wereldomroep en AVRO Radio 4.

In 2008 werd Natalja onderscheiden met een beurs van het Huygens Scholarschip Programme van het Ministerie van Onderwijs, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten. Dit stelde haar in staat een tweejarige Postgraduate opleiding te volgen aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Graz in de klas van Prof. Chernyavska, alwaar ze in juni 2010 cum laude afstudeerde.

Natalja is behalve solist een veel gevraagd liedbegeleider en een bevlogen kamermusicus. Samen met de saxofonist Christiaan van der Weij vormt zij een vaste duo.